Orleans 14 september 2019.

 

De afsluiter van het seizoen werd een prima vlucht onder goede omstandigheden. De noordoosten wind maakte het wel tot een iets zwaardere vlucht maar dat is geen enkel probleem voor jonge duiven die al verschillende keren mee geweest zijn. In concours 420 duiven van 37 deelnemers. De snelste duif vloog ruim 69 kilometer per uur en de laatste prijsduif vloog nog ruim 57 kilometer per uur.

De laatste vlucht betekent dat ook voor de categorie Jonge duiven (Mid)fond de eindstanden van de kampioenschappen opgemaakt zijn.

Aangewezen kampioen is geworden Bert Ossenblok gevolgd door Team Hibowa en Piet van Dongen & Zn.. Onaangewezen 1e is geworden Team Hibowa gevolgd door Danny van de Vrede en Ad van Engelen. De beste jonge duif is dit jaar van Team Hibowa. Ad van Engelen mag zich ook Koning jonge duiven noemen dit jaar.

Ik wil onze rekenaars bedanken voor hun accurate werkzaamheden en natuurlijk al onze vrijwilligers van de verenigingen, mijn college bestuursleden en natuurlijk onze sponsors en last but not least onze deelnemers.

 

De TOPTIEN

 

Wij weten allemaal dat Gert van den Bogaard uit Rijen al jaren bezig is een hok met postduiven op te bouwen en met succes. Op deze prachtige Orleans wint Gert de 1e prijs en de 5e prijs. Proficiat.

Antoon Snoeren van de KPV Kaatsheuvel bewijst dat je met jonge duiven die alleen op de natour gespeeld zijn gerust mee kan doen op Orleans. Als je de prijzen 2, 3, 4, 9 en 10 wint op een zware Orleans dan is het bewijs geleverd.

Lodewijk Meter uit Sprang-Capelle wringt zich in de toptien op de 6e plaats.

Danny van de Vrede van de KPV Kaatsheuvel ook goed met de prijzen 7 en 8.

Christ van der Linden

 

 

Pont St. Maxence 14 september 2019.

 

De afsluiter van het seizoen werd een prima vlucht onder goede omstandigheden. De noordoosten wind maakte het wel tot een iets zwaardere vlucht maar dat mag best. In concours 1.223 duiven van 68 deelnemers. De snelste duif vloog ruim 74 kilometer per uur en de laatste prijsduif vloog nog ruim 65 kilometer per uur.

De laatste vlucht betekent dat ook voor de categorie Natour de eindstanden van de kampioenschappen opgemaakt zijn.

Aangewezen kampioen is geworden Gert van den Bogaard gevolgd door Danny van de Vrede en Antoon Snoeren. Onaangewezen ook Gert van den Bogaard uit Rijen gevolgd door de Comb. Maas-Luijkx uit Dongen en Antoon Snoeren uit Kaatsheuvel. En of het nog niet genoeg is ook de beste duif is van Gert van den Bogaard uit Rijen.

Ik wil onze rekenaars bedanken voor hun accurate werkzaamheden en natuurlijk al onze vrijwilligers van de verenigingen, mijn college bestuursleden en natuurlijk onze sponsors en last but not least onze deelnemers.

 

De TOPTIEN

 

De 3e vluchtoverwinning van dit jaar voor Antoonn Snoeren uit Kaatsheuvel. Daarbij werden ook even de prijzen 3 en 8 gewonnen en nog een hele reeks. Proficiat.

Gert van den Bogaard uit Rijen zit er natuurlijk weer bij en wint naast alle eerste kampioenschappen van de Natour de prijzen 2 en 9. Geweldig.

Inmiddels kennen we allemaal Danny van de Vrede van de uitslagen en dat is logisch als je zo presteert. Deze week de prijzen 4, 5 en 10 en daar is de eerste getekende bij.

Voor de Comb. Maas-Luijkx uit Dongen mag de natour het gehele jaar duren. Rob en Peter winnen de prijzen 6 en 7 en ook nog een hele reeks in het vervolg van de uitslag.

Christ van der Linden

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Additional information