Quievrain 17 april 2021.

Heel de wereld heeft nog te lijden aan het hardnekkige corona virus. De duivensport is een redelijk positieve uitzondering. Haast niets in competitie verband mag doorgaan maar wij mogen gewoon wedvluchten houden. Het was prima duivenweer. De temperatuur had wat hoger mogen zijn. De duiven van Quievrain werden om 10.15 uur gelost met een kalme noordoosten wind. In concours 5.081 duiven van 186 deelnemers. De snelste duif vloog bijna 77 kilometer per uur ende laatste prijsduif vloog nog ruim 65 kilometer per uur.

Grote dank aan de vrijwilligers in de verenigingen die met de nodige extra maatregelen zorgen voor het inkorven van onze duiven. En natuurlijk dank aan onze trouwe rekenaars Frans v.d. Zanden en Rob v.d. Linden.

Aan het Sponsorploegenspel Vitesse/Midfond hebben 72 liefhebbers zich aangemeld. Hiervan zijn inmiddels 8 ploegen samengesteld. Samen met de sponsors van de ploegen gaan zij strijden om het prijzengeld. Alle sponsors hartelijk dank voor hun deelname.

 

De TOPTIEN

De eerste vluchtwinnaar werd niemand minder dan Twan van Dongen van de KPV Kaatsheuvel. Kwam zijn duivin zo snel naar huis om van Twan zijn nieuwe tuin te genieten of heeft het te maken met het “thuiswerken” waartoe Twan verplicht is. Zo heeft elk nadeel zijn voordeel is een beroemde uitspraak van de beste voetballer die we ooit gehad hebben. Twan van harte proficiat.

Clubgenoot A. Snoeren heeft een schitterende start van het seizoen. Antoon wint maar liefst de prijzen 2, 3 en 4. Geweldig.

Net zo’n geweldige start heeft Chr. de Laure uit Tilburg en lid in Goirle. De prijzen 5, 6 en 7 zijn voor Christ.

De Comb. Strijbosch-Spierings uit Tilburg is lid in Kaatsheuvel en Bas en Wout winnen de 8e prijs.

De Comb. Stabel & Zn. uit Goirle starten goed met de 9e prijs en nog veel prijzen.

Op plaats tien Anja en John Aarts uit Baarle-Nassau en lid van Samen Sterk. John schrok omdat hij dacht dat zijn 21e getekende als eerste arriveerde maar gelukkig bleek het de 11e getekende te zijn. De eerste toptien plaats was binnen.

Christ van der Linden