MFC de LANGSTRAAT e.o.

Quievrain 17 april 2021.

Heel de wereld heeft nog te lijden aan het hardnekkige corona virus. De duivensport is een redelijk positieve uitzondering. Haast niets in competitie verband mag doorgaan maar wij mogen gewoon wedvluchten houden. Het was prima duivenweer. De temperatuur had wat hoger mogen zijn. De duiven van Quievrain werden om 10.15 uur gelost met een kalme noordoosten wind. In concours 2.642 duiven van 98 deelnemers. De snelste duif vloog bijna 77 kilometer per uur ende laatste prijsduif vloog nog ruim 63 kilometer per uur.

Grote dank aan de vrijwilligers in de verenigingen die met de nodige extra maatregelen zorgen voor het inkorven van onze duiven. En natuurlijk dank aan onze trouwe rekenaars Frans v.d. Zanden en Rob v.d. Linden.

 

De TOPTIEN

De eerste vluchtwinnaar werd niemand minder dan Twan van Dongen van de KPV Kaatsheuvel. Kwam zijn duivin zo snel naar huis om van Twan zijn nieuwe tuin te genieten of heeft het te maken met het “thuiswerken” waartoe Twan verplicht is. Zo heeft elk nadeel zijn voordeel is een beroemde uitspraak van de beste voetballer die we ooit gehad hebben. Twan van harte proficiat.

Clubgenoot A. Snoeren heeft een schitterende start van het seizoen. Antoon wint maar liefst de prijzen 2, 3, 4 en 10. Geweldig.

Op plaats vijf Anja en John Aarts uit Baarle-Nassau en lid van Samen Sterk. John schrok omdat hij dacht dat zijn 21e getekende als eerste arriveerde maar gelukkig bleek het de 11e getekende te zijn. De eerste toptien plaats was toch binnen.

De Comb. Maas-Luijkx uit Dongen opende prima met de 6e prijs en een prijspercentage van bijna 70%.

Ad van Laarhoven uit Loon op Zand laat zich al zien met de 7e prijs.

Gert van den Bogaard uit Rijen wint met zijn eerste getekende een fraaie 8e prijs.

De ervaren Piet Machielsen uit Rijen en lid in Dongen wint de 9e prijs.

Christ van der Linden