MFC de LANGSTRAAT e.o.

Chateaudun 13 juni 2021.

De duiven en de deelnemers krijgen veel voor hun kiezen dit seizoen. Wederom op zaterdag geen kans om verantwoord te lossen dus weer overstaan tot zondag. Op zondag een mooie dag voor een flinke midfond vlucht. Al om 7.15 uur kregen de duiven de vrijheid met een kalme noordwesten wind. In concours 753 duiven van 53 deelnemers. De snelste duif vloog ruim 73 kilometer per uur en de laatste prijsduif vloog nog ruim 66 kilometer per uur. Een goed verloop van het concours. De komende week wacht de midfondduiven een vlucht vanuit Pontoise. I.v.m. de zwaarte van het seizoen en het vele overstaan heeft het bestuur Brabant 2000 besloten de inkorfdag te verzetten van donderdag naar vrijdag.

 

De TOPTIEN

Op de 1e plaats de “881” van de Comb. Maas-Luijks uit Dongen. Een duif die al meerdere kopprijzen wist te winnen maar ook gerust wel eens verstek laat gaan. Rob en Peter zijn goed bezig. Proficiat met deze tweede overwinning in ons samenspel.

Dat Danny van de Vrede uit Kaatsheuvel goed bezig is zien we wekelijks op de uitslagen. Deze Chateaudun weer de prijzen

2, 5, 6 en 9. Geweldig.

Team Hibowa uit Waalwijk wint fraai de 3e prijs en als ik goed ben ingelicht is het met soort van de Comb. Maas-Luijkx.

Hans van Oyen hebben we nog even moeten missen maar hier is hij dan met de 4e prijs.

De 7e prijs is voor de ervaren Ad Adams uit Ulicoten die lid is van Samen Sterk uit Alphen.

Op de 8e  plaats niemand minder dan Jos van Dun uit Ulicoten en lid van de Valk uit Gilze met een Belgische duif.

De toptien wordt afgesloten door de eerste getekende van Gert van den Bogaard uit Rijen. Gert is met een heel sterk seizoen bezig en tot op heden zie ik hem bij zowat alle kampioenschappen boven aan staan.

Christ van der Linden