extra africhtingsvluchten

MFC de LANGSTRAAT e.o.

 

Morlincourt 6 augustus 2022

Deze Morlincourt voor onze jonge duiven is onder zowat ideale omstandigheden gevlogen. Gelost om 8:15 uur met een kalme noorden wind en over de gehele vlieglijn prachtige luchten.

In concours 1.568 duiven van 66 deelnemers. Snelheid snelste duif bijna 78 km. per uur en de laatste prijsduif vloog nog ruim 67 km. per uur. Kortom een geweldig goed verlopen concours en ik denk met nauwelijks verliezen. De komende week zal het lastiger worden ten eerste omdat de vlucht vanuit Melun is, eerste keer donderdag inkorven en de sprong van Morlincourt naar Melun is ongeveer honderd kilometer en dat is fors.

De reden hiervan is dat het een midfondvlucht jonge duiven is voor de NPO en daarvoor geldt een minimum afstand van 100 km. voor de kortste afstanden binnen de afdeling. Verder worden er de komende week tropische temperaturen verwacht.  

De Vitesse vluchten Jonge duiven zijn al voorbij en dat betekent dat de kampioenen hiervan bekend zijn. De eerste drie Aangewezen kampioenen zijn Gert van den Bogaard, Twan van Dongen en Team Hibowa. Onaangewezen zijn dit Gert van den Bogaard, Cees van Wezel en Danny van de Vrede. De beste duif is ook van Gert van den Bogaard.

Deze Morlincourt was de vierde vlucht voor de Weststad Recycling –Ronny van Tilburg Diervoeders competitie. De Comb. Heijblom & van Strien uit Raamsdonk wint € 250,=, Team Hibowa uit Waalwijk nu weer € 150,= en Hans van Oyen uit Rijen wint € 100,=

De TOPTIEN

Op een vlucht met ideale omstandigheden overheersen vaak de hokken in vorm en dat is ook deze vlucht. Het best in vorm zijn de jonge duiven van Gert van den Bogaard uit Rijen. Al weken speelt hij keihard en deze vlucht springt er uit met de prijzen 1, 2 en 3 waaronder de eerste getekende, de prijzen 7, 8 en 9 en nog een reeks aan prijzen. Proficiat.

De prijzen 4, 5 en 10 zijn voor Danny van de Vrede van de KPV Kaatsheuvel waar de jonge duiven geweldig gekomen zijn.

Door in Dongen los vooruit de eerste te vliegen is het Rob van der Linden uit Dongen gelukt om tussen deze geweldenaars de 6e prijs te winnen. En ook dit weer met een duif van Antoon Snoeren van de KPV.

Christ van der Linden