MFC de LANGSTRAAT e.o.

Morlincourt 1 mei 2021.

 

Morlincourt werd een werkdag voor de duiven op de Dag van de Arbeid. Maar het werd wel een prima vlucht voor onze duiven. Gelost om 10:30 met noordwesten wind. Aantal duiven in concours 2.509 van 99 deelnemers. De snelste duif vloog bijna 83 kilometer per uur en de laatste prijsduif vloog nog bijna 76 kilometer per uur. Komende week staat Pontoise op het programma. De Vliegprogrammacommissie had afgelopen winter al verzocht deze vlucht op vrijdag in te korven en deze vraag onlangs nog een keer aan het Bestuur Brabant 2000 voorgelegd. Het is immers maar een half uur verder rijden dan naar Creil. Het zou voor de liefhebbers goedkoper zijn en voor de duiven een nacht minder mand zo vroeg in het seizoen.

Echter het Bestuur Brabant 2000 wilde hier om “moverende redenen” ? geen gehoor aan geven.

Door het NPO bestuur is gelukkig medewerking verleend voor het africhtprogramma voor jonge duiven. Bauwens kan deze africhtvluchten blijven organiseren en i.p.v. veel geld voor lossingsvergunningen wordt alleen registratie over het verloop van de vluchten gevraagd.

 

De TOPTIEN

De overwinning op deze mooie vlucht was voor Ad van Laarhoven uit Loon op Zand. Ad heeft een abonnement op eerste prijzen. Jaarlijks zit hij er bij. Proficiat.

Henk van Dongen uit Loon op Zand een prachtige 2e plaats.

Rinie Tijs uit Hedikhuizen wint op de verste afstand de 3e prijs en dat met de wind tegen.

Antoon Snoeren uit Kaatsheuvel heeft zijn duiven al geweldig in vorm. Op alle drie de voorbije vluchten al meerdere duiven in de toptien. Deze week weer de prijzen 5, 6 en 7.

Cees van Wezel uit Kaatsheuvel heeft 11 prijzen van de 12 meegegeven duiven en twee duiven in de toptien op de plaatsen 7 en 8.

De 9e en 10e prijs zijn voor Gert van den Bogaard uit Rijen.

Christ van der Linden