MFC de LANGSTRAAT e.o.

Chateaudun 11 september 2021.

De afsluiter van het seizoen 2021 Chateaudun is een vlucht geworden zoals het seizoen was. Moeizaam. Het was al moeilijk om de duiven gelost te krijgen vanwege de aanwezige bewolking en daarbij werden de duiven bij thuiskomst nog getrakteerd op flinke regenbuien. Gezien deze omstandigheden en de afstanden mogen we nog niet klagen over het verloop. De snelste duif vloog ruim 89 kilometer per uur en de laatste prijsduif vloog 73 kilometer per uur. In concours 358 duiven van 30 deelnemers. De rekenaars Frans van der Zanden en Rob van der Linden hebben net als andere jaren gezorgd voor alle eindstanden van de laatste kampioenschappen en competities. Bedankt daarvoor.

Aangewezen kampioen is geworden de Comb. Maas-Luijkx gevolgd door de Comb. Meter-Verbeek en de Comb. in ’t Groen. Onaangewezen eveneens de Comb. maas-Luijkx gevolgd dooor de Comb. Meter-Verbeek en A. Snoeren. De beste duif is ook weer van de Comb. Maas-Luijkx.

 

De TOPTIEN

Die dekselse Jos van Dun uit Ulicoten en lid van PV de Valk pakt op de valreep weer een overwinning in de Langstraat. Vorig jaar 3 overwinningen en dit jaar 2 overwinningen het kan slechter. Proficiat.

Ton van der Sanden uit Drunen van de KPV wint de 2e prijs met een ruilduif met Steffi Janse-Verhoeven uit Weststad Recycling – Ronny van Tilburg Diervoeders Competitie. Daarnaast de 3e prijs met zijn 1e getekende.

Danny van de Vrede van de KPV had gehoopt op een eenvoudige vlucht met de wind van achter. Dat is het niet helemaal geworden maar toch de 4e en 5e prijs.

Anton Snoeren van de KPV sluit het seizoen af met de 6e prijs.

De eerste getekende van Bert Ossenblok uit Sprang-Capelle wint de 7e prijs en de 2e getekende de 9e prijs en dat terwijl Bert geniet van de eenhoksrace in Roemenië.

De Comb. Meter-Verbeek uit Sprang-Capelle heeft een goed seizoen gedraaid met de jonge duiven en sluit af met de 8e prijs.

De winnaars van alle eerste kampioenschappen op de Midfond Jong de Comb. Maas-Luijkx sluiten de toptien af.

Christ van der Linden

 

Pont St. Maxence 11 september 2021.

De laatste vlucht van de Natour werd een prima vlucht. Gelost om 10:00 uur met zuidwesten wind. In concours 902 duiven van 60 deelnemers. Door de rekenaars Frans van der zanden en Rob van der Linden zijn de laatste eindstanden van de kampioenschappen en competities opgemaakt waarvoor dank.

Aangewezen kampioen Natour 2021 is geworden Antoon Snoeren gevolgd door Gert van den Bogaard en de Comb. Maas-Luijkx. Onaangewezen is eerste geworden de Comb. Maas-Luijkx gevolgd door Antoon Snoeren en Gert van den Bogaard. De beste duif is met voorsprong voor Ad van Engelen.

De TOPTIEN

Antoon Snoeren van de KPV is elk jaar wel goed voor een paar vluchtoverwinningen en ook dit jaar is dit zijn tweede overwinning. Verder 16 prijzen van de 18 (89%) Proficiat.

Voor de zoveelste keer moet de Comb. Maas-Luijkx genoegen nemen met de 2e prijs en toch weer ruim 74% prijs. Ook werden daarbij nog even gewonnen de prijzen 6, 8 en 10.

De 3e prijs is voor Gert van den Bogaard. Een pracht seizoen gehad.

Ad Adams uit Ulicoten sluit het seizoen goed af en wint de prijzen 4 en 5.

De 5e prijs is voor Wim van Aalst uit Waalwijk en dat is iemand die we niet vaak tegenkomen in de toptien. Prima.

Cees van Wezel van de KPV wint met zijn eerste getekende de 9e prijs.

Dit was mijn laatste voorwoord van dit seizoen. Binnenkort zal het Bestuur bij elkaar komen om de huldigingen 2020 en 2021 voor te bereiden.

Er wordt ook een vergadering belegd met de bestuursleden van Union Rayon 4, Hart van Brabant en Langstraat met de bedoeling te kijken of één bestuur hiervoor voldoende is zonder verdere veranderingen op korte termijn.

Christ van der Linden