extra africhtingsvluchten

 

Morlincourt 6 augustus 2022

Deze Morlincourt voor onze jonge duiven is onder zowat ideale omstandigheden gevlogen. Gelost om 8:15 uur met een kalme noorden wind en over de gehele vlieglijn prachtige luchten.

In concours 3.274 duiven van 134 deelnemers. Snelheid snelste duif bijna 78 km. per uur en de laatste prijsduif vloog nog ruim 67 km. per uur. Kortom een geweldig goed verlopen concours en ik denk met nauwelijks verliezen. De komende week zal het lastiger worden ten eerste omdat de vlucht vanuit Melun is, eerste keer donderdag inkorven en de sprong van Morlincourt naar Melun is ongeveer honderd kilometer en dat is fors.

De reden hiervan is dat het een midfondvlucht jonge duiven is voor de NPO en daarvoor geldt een minimum afstand van 300 km. voor de kortste afstanden binnen de afdeling. Verder worden er de komende week tropische temperaturen verwacht.  

De Vitesse vluchten Jonge duiven zijn al voorbij en dat betekent dat de kampioenen hiervan bekend zijn. Hokkampioen Vitesse Jong is geworden Gert van den Bogaard gevolgd door de Comb. L. Stabel & Zn en de Comb. Maas-Luijkx. De beste duif is van de Comb. L Stabel & Zn.                                                

Deze Morlincourt was de vierde vlucht voor de Weststad Recycling –Ronny van Tilburg Diervoeders competitie. De Comb. Heijblom & van Strien uit Raamsdonk wint € 250,=, Team Hibowa uit Waalwijk nu weer € 150,= en Hans van Oyen uit Rijen wint € 100,=

 

De TOPTIEN

Op een vlucht met ideale omstandigheden overheersen vaak de hokken in vorm en dat is ook deze vlucht. Het best in vorm zijn de jonge duiven van Gert van den Bogaard uit Rijen. Al weken speelt hij keihard en deze vlucht springt er uit met de prijzen 1, 2 en 3 waaronder de eerste getekende en nog een reeks aan prijzen. Proficiat.

De prijzen 4, 6 en 10 zijn voor de Comb. L. Stabel & Zn. uit Goirle en Annet Oomen wint op het zelfde hok de prijzen 7 en 8. Ook bij Louis en Eugene zit daar de eerste getekende bij en  beide heel veel prijzen.

Sjef en Maikel Verhoeven uit Goirle wringen zich tussen de matadoren met de 5e prijs.

Danny van de Vrede van de KPV Kaatsheuvel is het aan zijn stand verplicht kop te vliegen en dat is net gelukt met de 9e prijs en een hele reeks prijzen.

Christ van der Linden