Huldiging kampioenen 2020 op zaterdagavond 9 oktober 2021!!   Noteer deze datum in je agenda!!

 

 

Chateaudun 11 september 2021.

De afsluiter van het seizoen 2021 Chateaudun is een vlucht geworden zoals het seizoen was. Moeizaam. Het was al moeilijk om de duiven gelost te krijgen vanwege de aanwezige bewolking en daarbij werden de duiven bij thuiskomst nog getrakteerd op flinke regenbuien. Gezien deze omstandigheden en de afstanden mogen we nog niet klagen over het verloop. De snelste duif vloog ruim 89 kilometer per uur en de laatste prijsduif vloog 73 kilometer per uur. In concours 881 duiven van 72 deelnemers. De rekenaars Frans van der Zanden en Rob van der Linden hebben net als andere jaren gezorgd voor alle eindstanden van de laatste kampioenschappen en competities. Bedankt daarvoor.

Hokkampioen 2021 Midfond Jong is geworden de Comb. Maas-Luijkx uit Dongen gevolgd door de Comb. Meter-Verbeek uit Sprang-Capelle en de Comb. Aarts-Santegoets uit Riel. De beste duif is van de Comb. Aarts-Santegoets. De beste jonge duif over alle wedvluchten waarop jonge duiven ingekorfd kunnen worden is van de Comb. Meter-Verbeek.

De winnaars van het Sponsorploegenspel Fond 2021 zijn geworden ploeg 7 gesponsord door Bogaard Metaal en bestaande uit Jac Henderson, Gert van den Bogaard, Kees de Kok, André Klerken, Comb. van Haaren, Comb. op ´t Hoog / Denissen, Toon Verkooijen, Johan Netten en Peter Spiljard.

De TOPTIEN

De Comb. van Huijgevoort uit Tilburg en lid in Goirle sluiten het seizoen geweldig af met een ruime overwinning op Chateaudun tevens de 2e prijs in Sector 1a. De bloemen zijn voor Frank, Rob en Petra. Proficiat.

De 2e prijs is voor de Comb. L. Stabel & Zn. uit Goirle een verdiende ereplaats voor al hun inzet.

De Comb. Sj. verhoeven & Zn. uit Goirle ooit winnaar van de grote Nationaal Orleans winnen vandaag de 3e prijs.

Die dekselse Jos van Dun uit Ulicoten en lid van PV de Valk pakt op de valreep weer een overwinning in de Langstraat en dat is hier de 4e prijs.

Voor Dave Jansen uit Goirle en lid van Samen Sterk uit Alphen, die zijn hok heeft staan bij Claudia Manders in Baarle-Nassau had het seizoen best nog langer mogen duren. Vorige week op Melun de prijzen 2 en 9 en nu op Chateaudun de prijzen 5 en 10.

Ton van der Sanden uit Drunen wint de 6e prijs met een ruilduif met Steffi Janse-Verhoeven uit Weststad Recycling – Ronny van Tilburg Diervoeders Competitie. Leuk voor alle partijen.

Piet (Claudia) Manders uit Baarle-Nassau en lid van Samen Sterk uit Alphen wint op Melun de 10e prijs en nu de 7e prijs. Prima.

Boezie Badrour van de PV Tilburg, de overwinnaar op Chateaudun met de oude duiven, wint nu met de jonge duiven de 8e prijs.

De Comb. Aarts-Santegoets uit Riel wint de 9e prijs met dezelfde duif die vorige week op Melun de 8e prijs won.

Christ van der Linden

 

Pont St. Maxence 11 september 2021.

De laatste vlucht van de Natour werd een prima vlucht. Gelost om 10:00 uur met zuidwesten wind. In concours 1.843 duiven van 112 deelnemers. Door de rekenaars Frans van der zanden en Rob van der Linden zijn de laatste eindstanden van de kampioenschappen en competities opgemaakt waarvoor dank.

Hokkampioen Natour 2021 is geworden Ronny van Tilburg  gevolgd door Hok Reijnen-Bolton-Hoogh en de Comb. Schellekens-Wouters. De beste duif op de Natour is van de Comb. L. Stabel & Zn.. De beste duif over alle wedvluchten waarop oude duiven ingekorfd mochten worden is van Gert van den Bogaard.

De winnaars van het Sponsorploegenspel Vitesse/Midfond 2021 zijn geworden ploeg 1 gesponsord door Frietamientjes (Claudia Manders) en bestaande uit Vincent van Dongen, Comb. Maas-Luijkx, Piet Manders, Sj. Verhoeven & Zn., Joery Jansen, Ton van der Sanden, E. Kuijsten, Comb. Meter-Verbeek en Peter Spiljard.

 

De TOPTIEN

Antoon Snoeren van de KPV is elk jaar wel goed voor een paar vluchtoverwinningen en ook dit jaar is dit zijn tweede overwinning. Verder 14 prijzen van de 16 (87,5%) Proficiat.

Voor de zoveelste keer moet de Comb. Maas-Luijkx genoegen nemen met de 2e prijs en ook weer ruim 74% prijs.

De prijzen 3 en 4 zijn voor de kersverse Hokkampioen Natour Ronny van Tilburg uit Zondereigen.

De 5e prijs is voor Gert van den Bogaard. Een pracht seizoen gehad.

Jinte van Tilburg uit Zondereigen, inderdaad dochter van onze gewaardeerde hoofdsponsor, wint de prijzen 6 en 9.

De Comb. L. Stabel & Zn. blijven niet achter op deze laatste vlucht en winnen de prijzen 7 en 8.

Piet (Claudia) Manders sluit de toptien af deze laatste vlucht.

Christ van der Linden