Morlincourt 1 mei 2021.

 

Morlincourt werd een werkdag voor de duiven op de Dag van de Arbeid. Maar het werd wel een prima vlucht voor onze duiven. Gelost om 10:30 met noordwesten wind. Aantal duiven in concours 4.967 van 194 deelnemers. De snelste duif vloog bijna 84 kilometer per uur en de laatste prijsduif vloog nog bijna 77 kilometer per uur. Komende week staat Pontoise op het programma. De Vliegprogrammacommissie had afgelopen winter al verzocht deze vlucht op vrijdag in te korven en deze vraag onlangs nog een keer aan het Bestuur Brabant 2000 voorgelegd. Het is immers maar een half uur verder rijden dan naar Creil. Het zou voor de liefhebbers goedkoper zijn en voor de duiven een nacht minder mand zo vroeg in het seizoen.

Echter het Bestuur Brabant 2000 wilde hier om “moverende redenen” ? geen gehoor aan geven.

Door het NPO bestuur is gelukkig medewerking verleend voor het africhtprogramma voor jonge duiven. Bauwens kan deze africhtvluchten blijven organiseren en i.p.v. veel geld voor lossingsvergunningen wordt alleen registratie over het verloop van de vluchten gevraagd.

 

De TOPTIEN

Hok Reijnen-Bolton-Hoogh uit Alphen behoort tot de tophokken in Brabant. Ook op deze Morlincourt maken zij dit weer waar door de overwinning op te eisen en daarnaast o.a. de prijzen 3 en 5 te winnen. Eric, Brian en Gert-Jan proficiat.

De 2e en 4e prijs zijn voor Marcel Wouters en Jan Schellekens uit Riel. Laat de dagfond maar komen.

Sjef en Maikel Verhoeven uit Goirle zien hun inzet beloond zij winnen fraai de 6e en 10e prijs.

Op de 7e plaats de Comb. Louis en Eugene Stabel uit Goirle. Mooi maar de lat ligt nog hoger maar dat komt zeker nog voor elkaar. Op de 9e plaats niemand minder dan Jo en Cees Schellekens uit Riel. Knap hoe zij met goede hulp van o.a. Neel de Volder hun geliefde sport kunnen blijven beoefenen.

Christ van der Linden