Roye 19 mei 2024

 

De deelnemers, de vervoerders en de lossingsverantwoordelijken aan de vlucht Sens hebben een lang weekend achter de rug. Uiteindelijk lukte het pas op zondag om 13.00 uur om de duiven te lossen in Roye. In Sens zaterdag de gehele dag prima weer om de duiven te lossen. Vooral in Noord-Frankrijk en Belgie waren de weersomstandigheden ronduit slecht en terecht werd besloten de lossing uit te stellen naar zondag. Omdat ook voor zondag geen goed duivenweer voorspeld werd volgde het besluit om terug te rijden naar Pont St. Max. Het doel hiervan was om een wedvlucht te kunnen houden die nog mee mocht tellen voor het kampioenschap Midfond en de duiven op zondag thuis te krijgen. Helaas bleef het te lang slecht weer in Pont St. Max. Ruim 40 kilometer verderop in Roye was het prachtig weer. Inpakken en naar Roye. De kans dat de duiven bij thuiskomst te maken konden krijgen met hevige buien was bekend. Buien en onweer zijn grillig en onvoorspelbaar waar en wanneer.

In concours 3.184 duiven ingekorfd door 144 deelnemers. Gelost om 13.00 uur met een noordwesten wind. De snelste duif vloog bijna 83 km. per uur en de laatste prijswinnende duif per drietal vloog nog bijna 65 km. per uur.

De TOPTIEN

 Met weersomstandigheden zoals op deze vlucht dan moet je wat geluk hebben met de buien. Het lijkt er op dat de buien aan de oostkant van ons Rayon wat gunstiger waren voor de duiven. Doet niets af van de prestatie van de winnaar. Sj. Verhoeven en Zn. uit Goirle. Proficiat.

Valiant de Kok uit Goirle heeft het helemaal getroffen en wint maar liefst de prijzen 2, 5 en 6. Prima

H. Villevoye uit Berkel-Enschot wint knap de 3e prijs.

Leon Scheirs uit Hilvarenbeek is het gelukt om de 4e prijs te winnen.

Op de 7e plaats de Comb. Strijbosch-Spierings uit Tilburg.

De Comb. Aarts-Santegoets uit Riel wint de 8e prijs.

De Comb. van Huijgevoort uit Tilburg heeft zowat een abonnement op de toptien. Deze week de 9e prijs.

Kees de Kok uit Goirle sluit de toptien af.

Christ van der Linden